logo

PLYTVANIE POTRAVINAMI – prieskum žiakov základných škôl zapojených do súťaže HOVORME O JEDLE

Metóda prieskumu: osobné záznamníky plytvania potravinami.
Termín vykonania prieskumu: prieskum na školách prebiehal v dvoch možných termínoch - od 20.10.2014 do 24.10.2014 alebo od 27.10.2014 do 31.10.2014.
Do prieskumu sa zapojilo:  1253 žiakov z 93 triednych kolektívov zo 42 základných škôl.

Účel dotazovania:
Pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách je nevyhnutné upozorňovať na problematiku plytvania potravinami v každej fáze potravinového reťazca od poľnohospodárskej prvovýroby, cez spracovanie až po spotrebu potravín v domácnostiach. Znižovanie produkcie odpadu si vyžaduje zmeny aj v správaní spotrebiteľov. So vzdelávaním je preto potrebné začať už u malých detí.

Cieľ dotazovania:
Cieľom prieskumu bolo získať informácie o plytvaní potravinami u žiakov 1. a 2. stupňa základných škôl počas ich pobytu v školskom prostredí v priebehu jedného týždňa a navrhnúť  riešenia na zníženie množstva vyhodených potravín v škole.


Tu si môžete stiahnuť:
Výsledky prieskumu.pdf

PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, ďakujeme všetkým aktívnym školám za účasť a gratulujeme ví...
02.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, tešíme sa z množstva súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do akt...
28.10.2023
Ďakujeme za všetky aktivity, ktoré ste počas XI. ročníka Týždňa Hovorme o jedla spoločne na školách pripravili a z...
16.10.2023
Pár fotografií z dnešnej tlačovej besedy k zahájeniu XI. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktorá sa uskutočnila na ...