logo
•• Index telesnej hmotnosti •• Výpočet indexu telesnej hmotnosti (Body Mass Index – BMI) patrí medzi najčastejšie používané metódy merania obezity. Obezita je často definovaná ako nadmerné ukladanie tuku v organizme. Počíta sa prostredníctvom vzorca: BMI hodnota = Hmo
•• Individualizovaná výživa •• Až do nedávna predstavovalo štúdium výživy a genetiky dva úplne oddelené obory. V súčasnosti sa výskum zameral aj na vzťahy a vzájomné pôsobenie medzi ľudskými génmi a výživou. Tento nový smer
•• Integrovaný systém produkcie zeleniny •• Integrovaná produkcia sa riadi prísnejšími agrotechnickými pravidlami než konvenčná výroba, teda sa pohybuje medzi zásadami Správnej poľnohospodárskej praxe (GAP) a ekologickou produkciou. Pri dodržiavaní zásad
•• Inteligentný obal •• Výrazy aktívne balenie, inteligentné balenie a rozumné (smart) balenie sa týkajú baliacich systémov v oblasti balenia potravín, liečiv a niektorých ďalších typov výrobkov. Pomáhajú predĺžiť životnosť tovaru, m
•• Intolerancia potravinárskych aditív •• Potravinárske aditívne látky nie sú ničím novým, ale využívajú sa už niekoľko storočí. Konzervácia potravín je prastarou potrebou – pri nakladaní mäsa sa používala soľ a sanitra, pri konzerv&aac
•• Intoxikácia •• Intoxikácia alebo otrava alebo otrávenie sú účinky jedu na organizmus, ktoré môžu spočívať v jeho dočasnom alebo trvalom poškodení, alebo vedú k smrti. Závažnosť intoxikácie závisí od množstva, koncentrácie, rýchlosti
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, ďakujeme všetkým aktívnym školám za účasť a gratulujeme ví...
02.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, tešíme sa z množstva súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do akt...
28.10.2023
Ďakujeme za všetky aktivity, ktoré ste počas XI. ročníka Týždňa Hovorme o jedla spoločne na školách pripravili a z...
16.10.2023
Pár fotografií z dnešnej tlačovej besedy k zahájeniu XI. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktorá sa uskutočnila na ...