logo

•• JECFA ••

JECFA (The Joint FAO / WHO Expert Committee on Food Additives, Spoločný výbor odborníkov FAO/WHO pre potravinárske prídavné látky (JECFA) je medzinárodným výborom vedeckých expertov, ktorý spravujú obe organizácie OSN. Výbor sa stretáva od roku 1956. Spočiatku sa venoval len bezpečnosti potravinárskych prídavných látok. V súčasnosti sa venuje aj posudzovaním kontaminantov, prírodných toxikantov a rezíduí veterinárnych liekov v potravinách.

JECFA doteraz vyhodnocoval viac ako 1 500 potravinárskych aditív, asi 40 kontaminantov a prirodzene sa vyskytujúcich toxikantov a reziduí asi 90 veterinárnych liečiv. Výbor takisto vypracoval zásady pre posudzovanie bezpečnosti chemických látok v potravinách.

PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, ďakujeme všetkým aktívnym školám za účasť a gratulujeme ví...
02.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, tešíme sa z množstva súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do akt...
28.10.2023
Ďakujeme za všetky aktivity, ktoré ste počas XI. ročníka Týždňa Hovorme o jedla spoločne na školách pripravili a z...
16.10.2023
Pár fotografií z dnešnej tlačovej besedy k zahájeniu XI. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktorá sa uskutočnila na ...