logo
•• Chemické experimenty s vybranými potravinami •• Spracované texty k témam zemiaky a zemiakové produkty, ovocie a zelenina a chemické experimenty k nim. Na stiahnutie: Chemické experimenty s vybranými potravinami Zdroj: doc. RNDr. Mária Ganajová, CS
•• Konzervovanie •• Konzervovaním rozumieme takú úpravu surovín, ktorá zmení daný materiál tak, aby ho bolo možné dlhšiu dobu skladovať. Aký plyn sme použili na konzervovanie? S trochou logiky uhádneš odpoveď. Horenie je zlučovanie s kyslíkom, čiž
•• Konzervovanie vitamínom C •• Jablká, ktoré v pivnici vydržia do jari a nesplesnejú ani nezhnijú sú zvyčajne kyslejšie ako jablká, ktoré je potrebné skonzumovať hneď po zbere. Sčasti je to spôsobené zvýšeným množstvom prítomného
•• Zelenina •• Zelenina a ovocie tvoria prirodzenú súčasť ľudskej výživy. Potraviny tohto druhu sú dôležité najmä pre obsah minerálnych látok a vitamínov. Zeleninou voláme jedlé časti (korene, listy, plody, cibule, hľuzy) kultúrnych rastlín, ktor&eacut
•• Železo v špenáte •• Nevyhnutnou súčasťou výživy sú aj minerálne látky, pri ich premene sa nezískava žiadna energia. Niektoré z nich stačí prijať denne v nepatrných množstvách, napríklad železo. Má význam pre ľudský organizmus, pretože
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
19.11.2017
Neprehliadnite!!! Zverejnené bolo celkové hodnotenie V. ročníka súťažno-vzdelávacej aktivity Hovorme o jedle - zlaté, st...
15.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, V&ia...
06.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, Vzhľadom na veľk&ya...
02.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, Ďakujeme za množstv...