logo
•• Chemické experimenty s vybranými potravinami •• Spracované texty k témam sacharidy, ryža, múka, inulín a chemické experimenty k nim. Na stiahnutie: Chemické experimenty s vybranými potravinami Zdroj: doc. RNDr. Mária Ganajová, CSc., Ch
•• Pleseň na chlebe •• Ak chlieb nesprávne uskladníme (napr. v neprievzdušných vrecúškach), vyskytne sa na ňom pleseň. Plesnivé miesta sú porastené jemnými bielymi vláknami. Pri pozorovaní lupou uvidíme malé stopkaté guľovité vrecká s
•• Prieskum chleba •• Príprava Chlieb je jednou z najstarších potravín, ktoré poznáme. Čoskoro potom, čo sa ľudia naučili obrábať polia, sa chlieb stal základnou potravinou mnohých kultúr po celom svete. Od tej doby si každá kultúra vyvinula svoju vlastnú m
•• Výroba chleba •• Pri príprave chleba je dôležité kvasenie, čo znamená, že určitá substancia bola pridaná do cesta, aby sa začalo kvasenie. Touto substanciou, ktorá je veľmi dobre známa, sú kvasnice – droždie. Kvasinka je mikroorganizmus. Vzduch okolo nás je plný
<< predchádzajúce | | nasledujúce >>
PRIHLÁSENIE
novinky
15.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, V&ia...
06.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, Vzhľadom na veľk&ya...
02.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, Ďakujeme za množstv...
23.10.2017
Vážení pedagógovia a milí žiaci, veríme, že ste si týždeň "Hovorme o jedle" krásne užili, dozvedeli ...