logo

•• Výroba chleba ••

Pri príprave chleba je dôležité kvasenie, čo znamená, že určitá substancia bola pridaná do cesta, aby sa začalo kvasenie. Touto substanciou, ktorá je veľmi dobre známa, sú kvasnice – droždie. Kvasinka je mikroorganizmus. Vzduch okolo nás je plný stoviek rôznych druhov kvasiniek. Ak im poskytneme

teplé a vlhké prostredie a škrobovú alebo sladkú hmotu, začnú sa množiť. Ich počet sa znásobuje, škrob a cukor sa menia na alkohol, uvoľňujúci sa oxid uhličitý, ktorý spôsobuje bublinkovanie.

Vieš z čoho sa vyrába chlieb?
Vedel by si ho upiecť?



Metodický postup na stiahnutie
Zdroj: Virtuálne centrum zdravej výživy

PRIHLÁSENIE
novinky
18.09.2018
Vítame vás v VI. ročníku týždňa HOVORME O JEDLE Registrácia do všetkých pripravených aktivít t&ya...
18.06.2018
Vážení učitelia, milí žiaci, pripravujeme pre Vás VI. ročník týždňa HOVORME O JEDLE.  Registrácia do ...
19.11.2017
Neprehliadnite!!! Zverejnené bolo celkové hodnotenie V. ročníka súťažno-vzdelávacej aktivity Hovorme o jedle - zlaté, st...
15.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, V&ia...