logo

•• Blana na mlieku ••


Mlieko je koloidný roztok, roztok častíc, ktoré veľkosťou ležia niekde medzi okom nepozorovateľnými iónmi
pravých roztokov a medzi hrubými, dobre filtrovateľnými časticami. Mlieko obsahuje veľké množstvo biologicky
hodnotných bielkovín, minerálnych látok (vápnik, fosfor, horčík), vitamínov (A, B1, PP, B2), mliečny cukor a tuk. Je nepostrádateľné pre výživu dojčiacich matiek, detí i dospievajúcich.

Prečo sa na hladine prevareného mlieka po jeho vychladnutí utvorí blana?
Čo sa stane, keď prevaríš mlieko a necháš ho vychladnúť?


Metodický postup na stiahnutie
Zdroj: Virtuálne centrum zdravej výživy

PRIHLÁSENIE
novinky
19.11.2017
Neprehliadnite!!! Zverejnené bolo celkové hodnotenie V. ročníka súťažno-vzdelávacej aktivity Hovorme o jedle - zlaté, st...
15.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, V&ia...
06.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, Vzhľadom na veľk&ya...
02.11.2017
Vážení koordinátori súťaže na školách, Vážení učitelia, Milí žiaci, Ďakujeme za množstv...